fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Overheid

banner overheid

Overheden hebben een voorbeeldfunctie. Een duurzame aankooppolitiek van de (lokale) besturen, dat ook als dusdanig gecommuniceerd wordt naar de inwoners, stimuleert duurzame initiatieven van de hele gemeenschap. Voor de overheid is er dus een sensibiliserende taak weggelegd. Door zelf PEFC op te nemen in uw bestekken, informatie over PEFC te verschaffen aan de burgers en duurzaam consumeren te stimuleren, geeft u een duidelijk signaal en toont u dat de overheid haar verantwoordelijkheid opneemt.

Uit een studie, uitgevoerd door de Universiteit Antwerpen in 2013, blijkt dat 9 op de 10 lokale overheden in Vlaanderen het PEFC-kent en 44% PEFC-producten ook integreert in haar aankooppolitiek. Alvast een mooi cijfer.

Welke PEFC-producten en waar te vinden?

PEFC-producten vindt u bij PEFC-gecertificeerde bedrijven. Ook heel wat detailhandels, warenhuizen en doe-het-zelfzaken bieden ze aan.

Lees meer

Hoe PEFC opnemen in bestekken?

block pouvoir-public-cahierEen verantwoordelijke en ethische aankoop van hout en papier is onlosmakelijk verbonden met PEFC-boscertificatie.

Lees meer

De PEFC-factuur?

block pouvoir-public-factureWanneer u PEFC-producten aankoopt, dient dit duidelijk vermeld te worden op de factuur. Een goede opvolging hiervan is noodzakelijk.

Lees meer

Hoe inwoners sensibiliseren?

Als openbare instantie hebt u de mogelijkheid om inwoners te sensibiliseren via tal van initiatieven. PEFC kan u hierbij helpen.

Lees meer

Een beleidsverklaring duurzaam hout/papier ondertekenen?

Een beleidsverklaring op maat zodat PEFC u kan bijstaan om uw aankooppolitiek te verduurzamen.

Lees meer

Voorbeeldprojecten

block pouvoir-public-projetsIn tal van steden en gemeenten vindt u schitterende openbare gebouwen, opgetrokken uit PEFC-gelabeld hout. Doe hier uw inspiratie op.

Lees meer