fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Over PEFC

banner overpefc-inleiding

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

De grondbeginselen van het systeem zijn openheid voor dialoog, streven naar consensus, transparantie, periodieke beoordeling en voortdurende verbetering.

PEFC is uitgegroeid tot het grootste boscertificatiesysteem ter wereld.

Het belang van de bossen

block hetbelangvanbossenBossen komen steeds vaker onder druk te staan. Boscertificatie geeft de garantie dat het hout (of het afgeleide product) een legale en duurzame herkomst heeft.

Lees meer

PEFC wereldwijd

PEFC Internationaal is een onafhankelijke, niet-gouvernementele milieuorganisatie zonder winstoogmerk dat opgericht werd in 1999 en uitgegroeid is tot het grootste boscertificatiesysteem wereldwijd.

Lees meer

De werking van PEFC-certificatie

Het PEFC-certificatiesysteem is een betrouwbaar en transparant systeem om de houtstromen te volgen van in het bos tot bij de consument, met certificaten op niveau van de bossen en de bedrijven.

Lees meer

Wat maakt PEFC uniek?

block watmaatpefcuniekOnze unieke aanpak op een aantal vlakken heeft ervoor gezorgd dat we uitgegroeid zijn tot het grootste boscertificatiesysteem en een van de meest geloofwaardige systemen ter wereld.

Lees meer

Het PEFC-logo

block pefclogoHet PEFC-logo en –label zijn krachtige communicatiemiddelen die kunnen gebruikt worden op producten of als informatief en sensibiliserend doel kunnen dienen.

Lees meer

PEFC in België

PEFC wordt in België vertegenwoordigd door de vzw PEFC Belgium.

Lees meer