fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Het PEFC-logo

banner hetpefclogo

Hout dat afkomstig is van duurzaam beheerde en gecertificeerde bossen, draagt een merkteken, het PEFC-logo. Het logo bestaat uit een cirkel met twee bomen en de initialen "PEFC" en is steeds voorzien van een persoonlijk logonummer. Het logo wordt meestal afgedrukt als label, dus met een claim erbij, zoals ‘Deze brochure komt uit duurzaam beheerd bos, gerecycleerde en gecontroleerde bronnen’.
Het PEFC-logo is een wereldwijd gedeponeerd handelsmerk en mag daarom enkel door houders van een logolicentie worden gebruikt, mits het volgen van de logogebruiksregels.

Enkel bedrijven/boseigenaars die beschikken over een geldig PEFC-Chain of Custody-certificaat mogen het logo aanbrengen op producten (on product use).
Het gebruik van het PEFC-logo/-label laat de gecertificeerde boseigenaars en bedrijven toe om:

  • Hun engagement voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen te uiten
  • Nieuwe klanten aan te trekken die zich bekommeren om het leefmilieu
  • Te sensibiliseren en vraag naar PEFC-producten te creëren
  • De (lokale) bosbouwers te steunen

Als het gaat om afgewerkte producten, is het logo aangebracht op het product of op de verpakking, maar dat is niet altijd zo. Wanneer u niet-afgewerkte producten koopt, zoals een houten balk bij een schrijnwerker, is dit meestal niet aangeduid op het product zelf, maar dient op de factuur aangeduid te zijn dat u een PEFC-product hebt aangekocht.

logo sur-produit NL                     logo recycle NL

 

Voor communicatiedoeleinden (informatie, promotie, educatie), zoals persartikels, website, nieuwsbrief, catalogus,… (off product use) mogen ook andere instellingen/organisaties gebruik maken van het PEFC-logo, na goedkeuring door PEFC Belgium. 

logo hors-produit NL

Meer informatie