Volledig gecertificeerd: ÖPSO pakt uit met nieuw concept van duurzame luchtverfrissers

ÖPSO is een merk van duurzame luchtverfrissers gemaakt van natuurlijk boomhars. Zowel de geuren als de verpakking zijn PEFC-gecertificeerd. Een wereldprimeur!

Volledig gecertificeerd: ÖPSO pakt uit met nieuw concept van duurzame luchtverfrissers

23 juli 2021 Bedrijven - Inkoop, groothandel & FMCG

ÖPSO is een merk van duurzame luchtverfrissers gemaakt van natuurlijk boomhars. Zowel de geuren als de verpakking zijn PEFC-gecertificeerd. Een wereldprimeur!

In de ontwikkeling van echt duurzame producten loopt geurspecialist ÖPSO helemaal voorop. De luchtverfrissers van de onderneming zijn volledig PEFC-gecertificeerd, van ingrediënten tot verpakking. 

Jens Neumann, Marketing Manager bij ÖPSO, legt uit wat het product zo uniek maakt

Wat wordt de volgende grote innovatie in luchtverfrissers? Dat was de hamvraag toen we in 2017 met dit project van start gingen. Daarom hebben we zowel geurexperts als consumenten betrokken bij het ontwikkelingsproces. Het belangrijkste wat we hieruit leerden, is dat alle luchtverfrissers petroleumgebaseerd en dus kunstmatig waren.

Meer dan achttien maanden lang hebben we samen met parfumeurs, consumenten en ontwikkelaars gewerkt aan deze innovatie, die volgens ons baanbrekend zal zijn in het luchtverfrissingssegment.

Het leidde tot de oprichting van ÖPSO, het eerste merk van luchtverfrissers gemaakt van natuurlijk boomhars.

In de vernieuwende en duurzame samenstelling zijn de kunstmatige bestanddelen van klassieke luchtverfrissers vervangen door natuurlijk hars van mediterrane pijnbomen. Op die manier dragen we bij tot de bescherming van de bossen op aarde.

Wereldprimeur

Bossen zijn het centrale element in heel ons concept: het hars, onze grondstof, is afkomstig uit mediterrane bossen, en ook onze geuren zijn geïnspireerd op de oerbossen van onze planeet. Zowel de geuren als de verpakking beschikken over het CoC-certificaat (Chain of Custody) van PEFC: een wereldprimeur!

Het assortiment omvat zes variëteiten die alle geurfamilies bestrijken, van Canadees Esdoornbos en Noors Berkenbos tot Amazone Orchidee.

Een natuurlijk alternatief

Bij BlueSun zijn we er vast van overtuigd dat luchtverfrissers op basis van natuurlijke ingrediënten geen overwaaiende trend zullen zijn, maar de nieuwe norm waar de consument zelf om zal vragen, net zoals in de mode- of voedingssector.

We staan dan ook voor de uitdaging om deze nieuwe geurtechnologie bekend te maken bij het grote publiek, zodat steeds meer consumenten op zoek zullen gaan naar het natuurlijkste alternatief. Net als elke start-up hebben we ieders steun nodig om onze boodschap te verspreiden.

Blue Sun Consumer Brands SLU is een producent van luchtverfrissers en schoonmaakproducten, voor zowel eigen als toonaangevende merken in hun segment.


Verantwoord ondernemen als bedrijf

Talent aanwerven en behouden, inspelen op nieuwe consumententrends, .... ontdek hoe concurrentieel blijven door te tonen dat u verantwoord onderneemt met PEFC.


Bron: Certified throughout: ÖPSO re-imagines sustainable home fragrances

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief