PEFC lanceert nieuw whitepaper: Enhancing Sustainability through Forest-Positive MMCF Sourcing: A Guide for Fashion Brands and Retailers

Deze uitgebreide gids stelt modemerken en detailhandelaren in staat om verantwoordelijke aankoopmethoden voor MMCF's te implementeren door het belang van duurzaam bosbeheer te benadrukken.

PEFC lanceert nieuw whitepaper: Enhancing Sustainability through Forest-Positive MMCF Sourcing: A Guide for Fashion Brands and Retailers

5 juli 2023 Bedrijven - Inkoop, groothandel & FMCG

We zijn verheugd de publicatie aan te kondigen van PEFC's nieuwste whitepaper, "Enhancing Sustainability through Forest-Positive MMCF Sourcing: A Guide for Fashion Brands and Retailers".

Deze uitgebreide gids stelt modemerken en retailers in staat om verantwoord aan te kopen voor kunstmatige cellulozevezels ("Man-Made Cellulosic Fibers" of "MMCF") door het belang van duurzaam bosbeheer te benadrukken. Kunstmatige cellulozevezels zijn vezels gemaakt van opgeloste houtpulp. 

Na katoen vormen ze de grootste groep cellulosevezels op de wereldmarkt. Viscose, lyocell en modal zijn allemaal soorten kunstmatige cellulosevezels.

Download de whitepaper.

De whitepaper gaat in op het belang van duurzame grondstofaannkoop in de mode-industrie en richt zich specifiek op MMCF-materialen en de potentiële milieu- en sociale risico's in verband met bossen. 

Het geeft een duidelijk inzicht in hoe PEFC's uitgebreide benadering van duurzaam bosbeheer deze risico's effectief vermindert en het behoud en welzijn van bosecosystemen bevordert. Bovendien biedt het praktische oplossingen voor merken om de traceerbaarheid van MMCF-materialen te garanderen, zodat ze verifieerbare claims kunnen maken over hun verantwoorde herkomst van grondstoffen. 

Inspelen op de dringende behoefte aan verantwoorde aankoopmethoden in de mode-industrie

"We zijn erg blij met deze whitepaper, die inspeelt op de dringende behoefte aan verantwoorde aannkoopmethoden in de mode-industrie", zegt Julia Kozlik, Textile Program Lead bij PEFC International. 

"Door gebruik te maken van de kennis die in dit document wordt gedeeld, kunnen modemerken en retailers weloverwogen beslissingen nemen, duurzaam bosbeheer ondersteunen en biodiversiteit behouden."

Doe mee voor uitgebreide informatie

Daarnaast nodigen we u uit om deel te nemen aan het webinar op 12 juli om 3 PM CEST, waar PEFC International de hoogtepunten van de whitepaper samen met waardevolle inzichten zullen presenteren en uw vragen zullen beantwoorden. Schrijf u in voor het webinar.


Doe met ons mee om verantwoordelijke MMCF aankoopmethoden te bevorderen en een positieve invloed te hebben op de toekomst van onze bossen.

PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief