Kom ons ontmoeten op de beurs van Libramont en de Demo Forest

We nemen deze zomer deel aan deze twee belangrijke evenementen om duurzaam bosbeheer te promoten. Het is een gelegenheid om het publiek en professionals bewust te maken van de voordelen van gecertificeerd hout en de nieuwe normen voor bosbeheer.

Kom ons ontmoeten op de beurs van Libramont en de Demo Forest

1 juli 2024 Bosbeheer

We nemen deze zomer deel aan deze twee belangrijke evenementen om duurzaam bosbeheer te promoten. Het is een gelegenheid om het publiek en professionals bewust te maken van de voordelen van gecertificeerd hout en de nieuwe normen voor bosbeheer.

Beurs van Libramont: een educatief parcours langs het pad van duurzaam hout

Van 26 tot 29 juli 2024 zullen we aanwezig zijn op de Landbouw-, bosbouw- en agrovoedingsbeurs van Libramont, de grootste openluchtbeurs in Europa, die elk jaar bijna 200.000 bezoekers, 700 exposanten en 4.000 merken verwelkomt op een terrein van 200.000 m². Op onze stand gewijd aan duurzaam bosbeheer kunnen bezoekers het pad van duurzaam hout volgen, van het gecertificeerde bos tot het eindproduct, via een educatief parcours.

Dit educatieve parcours belicht de traceerbaarheid van PEFC-gecertificeerd hout in verschillende sectoren, zoals de bouw, meubels en papier. Voor de jongere bezoekers hebben we een blotevoetenpad gemaakt dat een leuke ervaring biedt, zodat ze weer contact kunnen maken met de natuur en het belang van goed beheerde bossen begrijpen.

Demo Forest: focus op de nieuwe normen voor duurzaam bosbeheer

Op 30 en 31 juli 2024 nemen we deel aan de Demo Forest dagen in het bos van Bertrix, op een terrein van 120ha en een parcours van 5km, met gewoonlijk 160 exposanten en 40.000 bezoekers. Dit evenement, gericht op actoren uit de bosbouwsector, is een gelegenheid om de nieuwe PEFC-normen voor duurzaam bosbeheer in het Waalse Gewest te delen. We zullen gedetailleerde informatie geven over de recente herziening van deze normen om particuliere en openbare boseigenaars te helpen aan de PEFC-eisen te voldoen en hun bossen verantwoord te beheren.We zullen ook de nadruk leggen op de PEFC-Chain of Custody, die de traceerbaarheid van gecertificeerd hout door de hele productieketen garandeert. 

We zullen de voordelen van deze certificering voor boseigenaars en bedrijven uitleggen en de transparantie en geloofwaardigheid van PEFC-gecertificeerde houtproducten garanderen. Bezoek onze stand nr.216.

Doe met ons mee voor de bossen van morgen

Of u nu een professional in de sector bent of gewoon nieuwsgierig, nodigen wij u uit voor deze evenementen om te ontdekken hoe iedereen kan bijdragen aan duurzaam bosbeheer. Ga met ons mee naar Libramont en Bertrix om de duurzaamheid van onze bossen te ontdekken, te leren en te ondersteunen!

Win tickets voor Libramont!

Volg ons op Facebook en Instagram en doe mee aan onze wedstrijd om tickets te winnen voor de Libramont Fair. Veel succes!


PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Evenement(en)

Land- en bosbouwbeurs van Libramont

Groot publiek & consumenten

Libramont België

Contact

Maxime de Schietere

Account Manager

Valérie Squelart

Communication & Marketing

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief