Eduardo Rojas Briales verkozen tot nieuwe voorzitter van PEFC International

Wij hebben het genoegen mee te delen dat Eduardo Rojas Briales de nieuwe voorzitter van PEFC International is. Hij neemt de fakkel over van Peter Latham, die deze functie sinds 2016 bekleedde.

Eduardo Rojas Briales verkozen tot nieuwe voorzitter van PEFC International

17 november 2021 Het PEFC-systeem

Wij hebben het genoegen mee te delen dat Eduardo Rojas Briales de nieuwe voorzitter van PEFC International is. Hij neemt de fakkel over van Peter Latham, die deze functie sinds 2016 bekleedde.

Eduardo Rojas Briales, voormalig assistent directeur-generaal en hoofd van de dienst Bosbeheer bij de FAO en voorzitter van het Samenwerkingspartnerschap inzake bossen, werd op de 26e algemene vergadering van PEFC verkozen tot nieuwe voorzitter van PEFC International.

"De recente ontwikkelingen bieden buitengewone mogelijkheden om de binnen de PEFC-familie opgebouwde knowhow op ruime schaal te delen met de voornaamste stakeholders in de discussies."

"Certificering is het belangrijkste instrument van PEFC, maar de opdracht en de basiswaarden van de organisatie gaan veel breder en verder. Lokaal verankerd bottom-up bosbeheer door families, gemeenschappen of inheemse bevolkingsgroepen, maar ook door andere particuliere en openbare spelers, is de ruggengraat van PEFC. In de hele wereld is er geen andere organisatie die de bosgemeenschap op geïntegreerde wijze vertegenwoordigt zoals PEFC."

Eduardo neemt het voorzitterschap over van Peter Latham, die deze functie sinds 2016 bekleedde. 

"Ik zou Peter Latham willen danken voor het leiderschap, de wijsheid en de geïntegreerde vaardigheden die hij ten dienste van de groeiende PEFC-familie heeft gesteld. Hij zorgde ervoor dat iedereen zich betrokken voelde, maar zag er tegelijk op toe dat de basiswaarden van PEFC in stand werden gehouden."

De voorbije jaren stonden de bossen centraal in de grote wereldwijde debatten, vooral als wapen in de strijd tegen de klimaatverandering. Eduardo Rojas Briales

"Als vertegenwoordiger van boseigenaren, universiteitsdocent internationaal bosbeleid en voormalig assistent directeur-generaal van de FAO, beschikt Eduardo over de kennis en vaardigheden die in de moderne politieke debatten onmisbaar zijn om de rol van duurzaam bosbeheer in de aanpak van enkele van de grootste klimaatuitdagingen te versterken", aldus Ben Gunneberg, CEO van PEFC International.

"Eduardo wil voor de verbinding zorgen tussen de 'solution providers' in hun bossen en de lokale landelijke gemeenschappen waarin zij leven, samen met alle actoren in de supplychain en met de beleidsmakers die oplossingen zoeken voor de uitdagingen van de wereld, zodat zij de juiste beslissingen nemen."

Naast Eduardo verwelkomden we twee nieuwe leden van de raad, Sara El Kadri en Guy Gleysteen, en werden drie leden herverkozen: Gerald Pfiffinger, Dradjad Wibowo en Fatimah Mohammad. We namen afscheid van Brian Kernohan, lid van de raad sinds 2015. We willen hem danken voor zijn toewijding en inspanningen voor PEFC en wensen hem succes in alles wat hij in de toekomst onderneemt.

Bekijk de volledige raad van bestuur van PEFC International.

PEFC & EUDR

Ontdek hoe PEFC zijn standaarden afstemt op de regelgeving van de Europese Unie voor ontbossingsvrije producten.

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief