fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Educatief dossier

WOOD'KIT

woodkit okDe Wood’kit is een activiteitenkit gericht op leiders en leidsters van jeugdverenigingen om ze te helpen om activiteiten in de natuur te organiseren voor jongeren - kinderen en adolescenten - van 5 tot 18 jaar. De kit bevat 30 activiteitenfiches om alle ludieke aspecten van het bos te exploreren, het bos te leren kennen en het te respecteren. De activiteitenkaarten zijn handig opgemaakt met pictogrammen die duidelijk het soort activiteit aanduiden (het organiseren van een activiteit, spelen in het bos of voorbereiding van het kamp), de thema’s (biotoop, welzijn in de natuur, interactie mens/natuur), belevingspijlers (begrijpen, respecteren, zintuiglijk beleven, experimenteren), de leeftijd, de duur en of de jongeren de activiteit alleen of in groep uitvoeren.

(Het Wood'kit initiatief kwam tot stand door een samenwerking tussen Empreintes vzw, het Waalse Gewest, de Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij, de Contrats de Rivière en PEFC Belgium.)

Download de Wood’kit hier

 

PEDAGOGISCH DOSSIER

0. Couverture NL

Dit educatief dossier bevat infofiches, statistieken, oefeningen, een quiz,… perfect om uw lessen te onderbouwen en duurzaam bosbeheer op een leuke manier aan bod te laten komen.

Download het hier