fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Bosleerpad

Banner sentier didactique

PEFC Belgium heeft de handen in elkaar geslagen met de stad Spa, Spadel, het Domein van Bérinzenne en Service Public de Wallonie/DNF om een project op te zetten rond duurzaam bosbeheer. Het resultaat is een bosleerpad in een publiek domeinbos in Spa, dat start aan het domein van Bérinzenne. Dit bos is trouwens PEFC-certificeerd, wat betekent dat het beheerd wordt op een duurzame manier met het oog op de toekomst. Tien didactische borden tonen aan de bezoeker de verschillende functies van het bos, namelijk de economische, ecologische en sociale functies, die in evenwicht zijn volgens e principes van duurzaam bosbeheer.

Eén van de borden is trouwens gewijd aan PEFC en duurzaam bosbeheer en legt de klemtoon op het feit dat 98% van de openbare bossen in Wallonië PEFC-gecertificeerd is. Naast duurzaam bosbeheer, behandelen de borden ook het belang van waterbeheer en de unieke samenwerking tussen Spadel, de stad Spa, de DNF en het Domein van Berinzenne. Alle borden zijn uiteraard vervaardigd uit PEFC-gelabeld hout.

De borden werden opgesteld in het Frans en zijn voorzien van een samenvatting in het Nederlands en het Engels. Zo hoeft niemand informatie te missen!

Het Domein van Bérinzenne
Het Domein van Berinzenne nodigt uit om rustig te genieten langs de schaduwrijke paden die je naar de panoramische toren leiden met zijn onovertroffen uitzicht over de streek. Het veengebied strekt zich grenzenloos uit, soms in de mist, soms met een glimp van licht, altijd mooi en geheimzinnig. Het domein is gelegen langs de Venen van Malchamps en in de kern van het bos van Spa. Je geniet er van twee totaal verschillende landschappen : de heidevelden en een bos samengesteld uit beuken, eiken, maar ook harsbomen.

Tip: een bezoek aan het bosleerpad kan op de site perfect gecombineerd worden met een bezoek aan het Bosmuseum of een activiteit in het Milieu-educatief Centrum (CRIE).

Praktische info :
Toegangplan / dichtstbijzijnd station : “Spa-Géronstère“ (4 km). Indien jullie te voet komen, is het mogelijk om vanuit het station al een activiteit te plannen met de ploeg van het Domein van Bérinzenne (gelieve op voorhand contact op te nemen met het Domein, zie contactgegevens hieronder)

Lengte van het bosleerpad: +/- 5,5 km
Het is mogelijk om de wandeling met bijkomende paden binnen het Domein te combineren.

Meer informatie:
• Het Domein van Bérinzenne: www.berinzenne.be – info[at]berinzenne.be – 087 77 63 00
• PEFC: info[at]pefc.be – 02 223 44 21 (bekijk ook ons educatief dossier)