Bois & Habitat 2024

Bois & Habitat 2024

Groot publiek & consumenten

Bois & Habitat is de ideale beurs voor iedereen die op een verantwoorde manier zijn huis wil bouwen, renoveren en inrichten.

Zoals elk jaar zullen van 22 tot 25 maart meer dan 15.000 bezoekers door de gangen van Namur Expo lopen om kennis te maken met de 150 exposanten die gespecialiseerd zijn in houtbewerking. Op de beurs zullen er ook verschillende bedrijven zijn die PEFC-gecertificeerde houtproducten aanbieden, afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Hout is een essentieel element in de ecologische overgang van onze huizen en onze samenleving.

Naast de uitstekende thermische en akoestische prestaties is het hernieuwbaar en heeft het de laagste koolstofinhoud van alle bouwmaterialen op de markt. Hout kan worden gebruikt om gebouwen te creëren met hoge prestaties en een laag energieverbruik. Bovendien kan het grote hoeveelheden koolstof absorberen, wat een belangrijke troef is in de strijd tegen klimaatverandering.

Om de toekomst van onze bossen en de continuïteit van de houtvoorziening te garanderen, is het essentieel dat dit hout uit duurzame bronnen komt. PEFC-gecertificeerde houtproducten bieden de garantie dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

We zullen uiteraard aanwezig zijn op Bois & Habitat, op standnummer 2019, om het gebruik van gecertificeerd duurzaam hout in de bouw onder de aandacht te brengen en om alle vragen te beantwoorden, net zoals:

  • Waar kan ik PEFC-gecertificeerd hout of meubels vinden? 
  • Wat zijn de verschillende soorten gecertificeerd hout? 
  • Hoe weet ik zeker dat het hout dat werd geleverd uit een duurzaam beheerd bos komt?

We organiseren ook de officiële wedstrijd van de beurs, waarbij u kans kan maken op prachtige cadeaus gemaakt van gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen.


Datums

22 - 25, maart 2024

10:00 - 19:00 (UTC+1)

Aan mijn kalender toevoegen

Locatie

Open website

Namur Expo
Avenue Sergent Vrithoff 2
5000 Namen

Contact

Maxime de Schietere

Account Manager

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief