PEFC-gecertificeerde producten aankopen

Het wereldwijd erkende PEFC-label op uw producten in een paar eenvoudige stappen.

PEFC-gecertificeerde producten aankopen

PEFC-gecertificeerde producten zijn wereldwijd verkrijgbaar. Veel van de bosproducten die u al koopt kunnen zelfs als PEFC-gelabeld zijn en het kost maar een paar eenvoudige stappen om het eindproduct het PEFC-label te laten dragen.

Aankoopbeleid

Ontwikkel en implementeer eerst een aankoopbeleid waarin uw voorkeur voor PEFC-gecertificeerde materialen is opgenomen. PEFC-certificering is beschikbaar voor een breed assortiment bosproducten, van kantoorartikelen tot meubels, verpakkingen en zelfs voedsel en kleding. Door uw eis voor PEFC in uw aankoopbeleid op te nemen, hebt u een duidelijk pad om uw aandeel gecertificeerde duurzame materialen te vergroten, wat u helpt om uw doelstellingen op het gebied van verantwoord aankopen te bereiken.Hieronder vindt u onze aankooptips om u te helpen uw aankoop van houtproducten uit duurzaam beheerde bossen te vergroten en uw duurzaamheidsdoelstellingen te halen of vast te stellen:

Wood & Wood Fibre Procurement Policy 191.43 KB


Controleer uw leveranciers

Met meer dan 500 PEFC Chain of Custody gecertificeerde bedrijven in België en meer dan 20.000 wereldwijd, kunnen veel van uw leveranciers al PEFC gecertificeerd zijn. Contacteer hen en vraag of ze een certificaat hebben, of zoek hen op in onze database. Met meer dan 20.000 PEFC-gecertificeerde bedrijven wereldwijd kunnen veel van uw leveranciers al PEFC-gecertificeerd zijn. Neem contact met hen op en vraag hen of ze een certificaat hebben, of zoek ze op in onze database.

1.    Als uw leveranciers al een PEFC-certificaat hebben, vraag hen dan om u PEFC-materiaal te leveren en breng indien mogelijk het PEFC-label aan op het product (bijv. op de verpakking). 

2.    Als uw leveranciers niet PEFC-gecertificeerd zijn, moedig ze dan aan om een PEFC-certificaat te behalen en u PEFC-gecertificeerde producten te leveren. 

3.    Als uw huidige leveranciers geen PEFC-certificaat kunnen behalen of als u op zoek bent naar nieuwe leveranciers, kunt u naar PEFC-gecertificeerde bedrijven zoeken in onze database.

Promoot uw duurzame producten

Met het PEFC-label kunt u uw klanten informeren over uw verantwoorde keuze voor duurzaam aankopen. Lees verder.

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief