Biemar Bois: gecertificeerd duurzaam hout en het Tram'Ardent-project

Biemar Bois, een Waalse houtspecialist, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De PEFC-certificering heeft hen geholpen bij het binnenhalen van contracten zoals het Tram'Ardent-project in Luik. We hebben Laurent Biemar, directeur, aangesproken.

Biemar Bois: gecertificeerd duurzaam hout en het Tram'Ardent-project

19 februari 2024 Chain of Custody bedrijven

Biemar Bois, een familiebedrijf van de 4e generatie, sloot zich in 2012 aan bij de PEFC-certificering. Op dat moment waren ze een van de eerste in Wallonië om erin te stappen.

Door certificering hebben we een aantal grote contracten binnengehaald. Laurent Biemar, directeur

Biemar Bois, gevestigd in Soumagne en Malmedy, richt zich voornamelijk op professionals van klein tot groot, maar bedient ook een consumentenpubliek. 

Een van haar specificiteiten is dat het bedrijf zijn klanten een “one-stop-shop” biedt voor al hun houtprojecten binnen en buiten.

We zijn verheugd dat we het publiek producten van gecertificeerd hout kunnen aanbieden. Laurent Biemar, directeur


De PEFC-certificering, die het bedrijf meer dan 10 jaar geleden behaalde, getuigt van het streven naar duurzame en verantwoorde inkoop. Biemar Bois is zeer toegewijd aan duurzaamheid, zoals blijkt uit hun deelname aan “Lean & Green”, een internationaal programma dat de vermindering van CO2-uitstoot in logistieke operaties stimuleert. 

Het bedrijf heeft ook bijna 2.000 zonnepanelen geïnstalleerd en een interne werkgroep opgericht om ecologische en sociale aspecten op verschillende niveaus te ontwikkelen.

Het project Tram'Ardent

Onder de aanbestedingen die Biemar Bois binnenhaalde was de parkeergarage bij het tramstation in Luik, waarvoor ze de houten bekleding ontwierpen.

De parkeergarage bij het eindstation van Sclessin, die zich achter het stadion Standard de Liège bevindt en nu voltooid is, biedt bijna 700 plaatsen op vier niveaus. Zo maakt het mogelijk om het stadscentrum in ongeveer twintig minuten met de tram te bereiken. Dit is ook het geval voor de parkeergarage van Bressoux, die plaats heeft voor bijna 800 voertuigen en een verbinding van 10 minuten met de stad biedt.

PEFC-gecertificeerde houten gevelbekleding

Biemar Bois werd gekozen om het hout voor de gevelbekleding te leveren: kleurloos, PEFC-gecertificeerd Europees lariks. De gevelbekleding werd vervolgens geïnstalleerd door het veelzijdige bedrijf Diagon, dat gespecialiseerd is in alle soorten gevels: hout, diverse panelen, enz., alsook in de bouw van metalen structuren en raamwerken, ijzerwerk en plaatwerk.Het project omvatte twee werven: het tramstation, de kantoren en de parkeergarage in Bressoux, en de parkeergarage in Sclessin. Deze werden in twee verschillende fasen georganiseerd: grote opengewerkte balken die werden gemechaniseerd op het digitale bewerkingscentrum van Biemar en door middel van pengaten in roestvrijstalen beugels werden geschoven, en geprefabriceerde elementen die op de bouwplaats werden geplaatst.


Het project is een samenwerking tussen de dochteronderneming van Eiffage, Duchêne en Colas.

Partner bij Bois & Habitat

Dit jaar is Biemar Bois onze partner voor de officiële wedstrijd van beurs. We kijken ernaar uit om u te zien op onze stand (nr. 2019) tijdens Bois & Habitat! Daar kunt u kans maken op de prachtige PEFC-gecertificeerde houten tafel en twee banken ontworpen door Biemar Bois!

Meer weten >


Fotokrediet: Grégory Hochstenbach, Biemar Bois

Terug naar de lijst

Keep in touch

Ontvang elke 2 maanden onze nieuwsbrief