fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Persberichten

Wenst u ook onze persberichten te ontvangen? Bezorg dan uw naam en de naam van het medium, evenals uw e-mail en telefoonnummer aan onze persverantwoordelijke Alice Gerbaux via info[at]pefc.be.

 

Reis door deel te nemen aan de internationale fotowedstrijd van PEFC en steun duurzaam bosbeheer!

Apr 20 2020

Dit jaar nog organiseren PEFC-ledenlanden uit de hele wereld gelijktijdig een grote fotowedstrijd met als titel “Experience Forests, Experience PEFC”. Doel hiervan is duurzaam bosbeheer te promoten en een sensibiliseringsactie op te zetten voor een verantwoord aankoopgedrag. Reis in deze lockdownperiode met PEFC en steun duurzaam bosbeheer!

Photo contest 2020 v1 NL

Beleef het bos met PEFC

Hoe? Ongeacht of je een amateur of een professionele fotograaf bent, breng onze bossen in beeld en toon ons wat ze voor jou betekenen en hoe jij ze beleeft. Neem deel aan PEFC-wedstrijd!

Het thema is zeer ruim en kan zowel boslandschappen, bomen, dieren, bloemen, mensen... omvatten, maar zeker ook producten die afkomstig zijn uit bossen, zoals architecturale pareltjes in hout of papieren kunstwerken.

De wedstrijd wordt in België afgetrapt op 22 april 2020 (Internationale Dag van de Aarde) en loopt tot 5 juni 2020 (Internationale Dag van het Milieu). Om te weten hoe je kan deelnemen, surf je naar de website www.pefc.photo.

De deelnemers maken kans op prachtige prijzen in eigen land (aankoopbonnen voor foto-uitrusting met een totale waarde van 650 €) en op internationale schaal, door mee te dingen naar de « 2020 PEFC Photographer of the Year Award ».

De beste foto’s van de nationale wedstrijd worden gekozen door een jury die bestaat uit een vertegenwoordiger van PEFC Belgium en twee professionele fotografen, namelijk Philippe Moës en Frederic Vandenschrick.

Duurzaam bosbeheer promoten

Het doel van PEFC is om de bossen wereldwijd duurzaam te beheren. Momenteel is bijna 12% van de totale bosoppervlakte wereldwijd gecertificeerd. Certificatie is de enige manier om duurzaam bosbeheer te garanderen. PEFC wil met deze fotowedstrijd duurzaam bosbeheer promoten.

 

Info voor de pers:

Adélaïde Boodts – Communicatie verantwoordelijke – a.boodts@pefc.be 

+32 (0)2 227 56 57

More information:

  Persbericht 20.04.2020

  Affiche_1

  Affiche_2

  Affiche_1_met_instagram

  Affiche_2_met_instagram