fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Persberichten

Wenst u ook onze persberichten te ontvangen? Bezorg dan uw naam en de naam van het medium, evenals uw e-mail en telefoonnummer aan onze persverantwoordelijke Alice Gerbaux via info[at]pefc.be.

 

Lancering van de internationale fotowedstrijd « Experience Forests, Experience PEFC »

Apr 18 2019


Ter gelegenheid van het 20-jarige jubileum van PEFC (het certificatiesysteem voor duurzaam bosbeheer) organiseren PEFC-ledenlanden uit de hele wereld gelijktijdig een grote fotowedstrijd met als titel “Experience Forests, Experience PEFC”. 
Doel hiervan is duurzaam bosbeheer te promoten en een sensibiliseringsactie op te zetten voor een verantwoord aankoopgedrag.

FB Twitter Post NL


Beleef het bos met PEFC

2019 is een heel bijzonder jaar voor PEFC: we vieren ons 20-jarig jubileum. Bij deze gelegenheid nodigen we beroeps- en amateurfotografen uit om 20 jaar inzet voor een duurzaam bosbeheer samen met ons te vieren. Hoe? Breng onze bossen in beeld en toon ons wat ze voor jou betekenen en hoe jij ze beleeft.  Het thema is dus zeer ruim en kan zowel boslandschappen, bomen, dieren, bloemen, mensen... omvatten, maar zeker ook producten die afkomstig zijn uit bossen, zoals architecturale pareltjes in hout of papieren kunstwerken.

De wedstrijd wordt in België afgetrapt op 22 april 2019 (Internationale Dag van de Aarde) en loopt tot 5 juni 2019 (Internationale Dag van het Milieu). Om te weten hoe je kan deelnemen, surf je naar de website www.pefc.photo.

De deelnemers maken kans op prachtige prijzen in eigen land (zoals een uniek ontdekkingsweekend in het bos) en op internationale schaal, door mee te dingen naar de « 2019 PEFC Photographer of the Year Award ».

De beste foto’s van de nationale wedstrijd worden gekozen door een jury die bestaat uit een vertegenwoordiger van PEFC Belgium en twee professionele fotografen, namelijk Frederik Buyckx en Frédéric Demeuse.


Duurzaam bosbeheer promoten

Het doel van PEFC is om de bossen wereldwijd duurzaam te beheren. Momenteel is 12% van de totale bosoppervlakte wereldwijd gecertificeerd. Certificatie is de enige manier om duurzaam bosbeheer te garanderen. PEFC wil met deze fotowedstrijd duurzaam bosbeheer promoten.

 

Info voor de pers:

Alice Gerbaux – Communicatie & Marketing verantwoordelijke – a.gerbaux[at[pefc.be - +32 (0)2 227 56 57

More information:

  Persbericht 18.04.2019