PEFC Belgium

Persberichten

Wenst u ook onze persberichten te ontvangen? Bezorg dan uw naam en de naam van het medium, evenals uw e-mail en telefoonnummer aan onze persverantwoordelijke m.vercruijsse@pefc.be.

 

Aftrap Green Deal

Jun 08 2017

 

PEFC Belgium ondersteunt circulair aankopen

 Samen met meer dan 130 andere deelnemende bedrijven en organisaties gaf PEFC Belgium vzw vandaag de aftrap van de Green Deal ‘Circulair Aankopen’.

 

Meer dan 130 deelnemende bedrijven en organisaties en Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege gaven vandaag de aftrap voor de Green Deal ‘Circulair Aankopen’. Deze Green Deal is een initiatief van Vlaanderen Circulair, VVSG, The Shift en Bond Beter Leefmilieu. Minister Schauvliege maakt nog dit jaar 1,7 miljoen euro extra middelen vrij voor circulaire economie-projecten. Een gedeelte daarvan wordt gereserveerd om de pilootprojecten circulair aankopen financieel te ondersteunen.

 

Het systeem van de circulaire economie richt zich op een maximale herbruikbaarheid van producten en grondstoffen en een minimaal waardeverlies. Circulair aankopen is dan ook een nieuwe manier van aankopen voor bedrijven, met oog voor mens, planeet én portemonnee. Het is een proces waarbij je ‘verandering koopt’, bijvoorbeeld door voor herbruikbare materialen te kiezen, door voor bio-gebaseerde of biodegradeerbare materialen te kiezen, door middelen en producten te poolen of te delen met andere organisaties of door het gebruiksgenot van een product te kopen in plaats van het product zelf.

 

PEFC Belgium engageert zich om, samen met ruim 85 aankopende organisaties, een 50-tal ondersteunende partijen en met de minister van Omgeving de Green Deal Circulair Aankopen, om samen meer dan 150 circulaire aankoopprojecten te realiseren tegen juni 2019.

 

PEFC Belgium zet zich, samen met onderzoeksinstellingen en federaties, in als ondersteunende partij. Overheidsbedrijven zoals de OVAM en de VRT, lokale besturen zoals Stad Kortrijk of Stad Gent, en bedrijven en financiële instellingen als Colruyt, Janssen Pharmaceutica en ING kiezen voor een aangepaste aankooppolitiek.

 

De Green Deal is een mooie hefboom voor de circulaire economie in Vlaanderen.

 

 

 

More information:

  Download document

Nieuwsbrief

Steun onze bossen

Doe een gift om onze bossen een mooie toekomst te geven !

Indien u niet beschikt over een Paypal account, kunt u ons eveneens steunen door een overschrijving te doen op de bankrekening BE32 3601 1535 2002 (PEFC Belgium).

Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro (vergeet niet uw naam en adres te vermelden).

Meer weten