fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Een gebaar voor de planeet dat je kinderen ook leuk gaan vinden

Dec 02 2020

 

Maak het verschil door te kiezen voor verantwoorde cadeautjes met het PEFC-label

Zowel online als in de winkels zijn er veel aantrekkelijke cadeaus te vinden, waarom dan niet kiezen voor een cadeau van duurzame oorsprong? Door te kiezen voor geschenken met het PEFC-label heb je de garantie dat het geschenkje afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos, en het is ook een kans om kinderen bewust te maken van het belang van de natuur en de bossen voor onze planeet en samenleving.

Cadeaux PEFC © PEFC Belgium.jpg

Het PEFC-label, dat door een onafhankelijke certificeringsinstantie aan de fabrikant van het product wordt verleent, garandeert dat het hout of het papier/karton van het speelgoed afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het label op de verpakking kan ook betekenen dat het product verpakt is in een duurzame verpakking. PEFC-gecertificeerde producten zijn in alle supernarkten, speelgoedwinkels en andere verkoopunten te vinden! Wat ideeën nodig? Er is een zee van mogelijkheden: houten speelgoed (denk aan merken zoals Janod, Vilac, Haba of Heros), kleurpotloden (je vindt ze onder andere bij Stabilo of Staedtler), stripverhalen, puzzels, kalenders... of gewoon dagboeken, notitieboekjes en tekenblokken. Een laatste praktische tip: producten met het PEFC-keurmerk kunnen met ecocheques worden betaald!

Het kopen van producten met PEFC-keurmerk (van hout of papier) betekent het ondersteunen van duurzaam bosbeheer, om samen een toekomst voor onze bossen te garanderen.