fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

PEFC-fotograaf van het jaar 2020 - winnaar bekend gemaakt!

Dec 02 2020

12 landen, 8000 foto's, 1 winnaar. Het is eindelijk tijd om de 2020 PEFC Photographer of the Year aan te kondigen, gekozen uit bijna 8000 foto's die meededen aan de 'Experience Forests, Experience PEFC' fotowedstrijd.

f49e777e-3550-5b70-b032-7e6d08d72904.jpg

De Award ging naar Keril Chairil, voor zijn prachtige foto 'Morning Activities', genomen bij Situ Gunung Lake in West Java, Indonesië. 

"Dank aan de jury voor het kiezen van mijn foto als winnaar van de PEFC Photographer of the Year Award 2020! Het is geweldig dat mijn foto de mensen hun ogen kan open doen voor het belang van de bossen", aldus Keril Chairil.

"We hebben dit jaar zoveel prachtige bosfoto's ontvangen, dat het kiezen van een winnaar echt niet gemakkelijk was! Maar de hele jury was het erover eens dat de foto van Keril uitzonderlijk prachtig is," zei Ben Gunneberg, PEFC International CEO.

Victor Rodriguez, fotograaf en lid van de PEFC International jury, legt uit waarom de jury deze foto als winnaar koos: "De actie is opvallend en is de sleutel tot dit beeld - het gooien van het visnet en de link tussen de vissers en het leven onder water. Dit herinnert ons eraan dat de mens op een mooie manier deel kan uitmaken van de natuur. De vissers worden omringd door een rustige, bijna statische omgeving. Het licht is echt zacht en voegt wat magie toe aan het tafereel, terwijl de kleuren bijdragen aan de algemene serene sfeer". 

De wedstrijd

Voor de vierde keer nodigde onze 'Experience Forests, Experience PEFC' fotowedstrijd fotografen en bosliefhebbers over de hele wereld uit om ons hun beste bosfoto's te laten zien - en opnieuw ontvingen we duizenden prachtige beelden!

Nationale wedstrijden werden georganiseerd  in 12 landen, en de foto's tonen de schoonheid van de bossen wereldwijd. De winnaars van de nationale wedstrijden deden mee aan de internationale '2020 PEFC Photographer of the Year' wedstrijd. 

De winnaars van de Belgische fotowedstrijd kun je hier ontdekken.