fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Best Use of Certified Timber Prize – Nieuwe datum en verlengde inschrijvingstermijn

Sep 14 2020

 

PEFC en het World Architecture Festival (WAF) zetten hun samenwerking voort en reiken voor de derde keer de Best Use of Certified Timber Prize uit. Door de wereldwijde pandemie kunnen fysieke bijeenkomsten voorlopig moeilijk of niet plaatsvinden. Daarom zal het World Architecture Festival zich in december virtueel afspelen en in juni van volgend jaar terugkeren als live evenement. De inschrijvingstermijn werd verlengd tot 8 januari 2021.

Van 23 tot en met 25 juni 2021 zal het WAF plaatsvinden in het internationale beurscentrum (FIL) in Lissabon, Portugal. Daar zal de Best Use of Certified Timber Prize worden uitgereikt. De periode voor het indienen van projecten is daardoor verlengd tot 8 januari 2021. Architecten en projectteams hebben dus nog steeds de kans om deel te nemen aan de Best Use of Certified Timber Prize!

Als u gecertificeerd hout heeft gekozen als hoofdmateriaal voor uw bouwproject, en dat project nog niet heeft ingediend, doe dat dan zeker hier.

In de tussentijd vindt WAFVirtual plaats van 30 november tot en met 4 december 2020, een week gevuld met lezingen, panelgesprekken, speciale prijzen en netwerkmomenten.

Na de geslaagde eerste uitreiking in 2018 waren we verheugd dat er in 2019 nog meer interesse kwam voor de prijs. “Tijdens onze tweejarige dialoog met gerenommeerde architecten op het WAF merkten we een groeiende belangstelling voor duurzaam hout. Volgens sommige architecten is dit zelfs ‘de enige weg vooruit’”, zegt Fabienne Sinclair, hoofd marketing bij PEFC International. “Wij zijn blij dat we kunnen bijdragen aan de verduurzaming van bosbeheer en bouwprojecten.” In tegenstelling tot andere bouwmaterialen die grote hoeveelheden koolstof uitstoten, slaat hout de koolstof op. Dat maakt van hout het enige hernieuwbare bouwmateriaal dat op grote schaal beschikbaar is. PEFC-gecertificeerd hout is afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos, een bos dat duurzaam wordt beheerd volgens strenge internationale regels.

Hoe deelnemen?

Alle projecten die ingeschreven zijn in een van de achttien categorieën onder de noemer ‘Completed Buildings’, komen in aanmerking voor de Best Use of Certified Timber Prize. Vink onder ‘Additional Project Prizes’ gewoon het vakje aan naast ‘Please consider me for Best Use of Certified Timber Prize’.

Gebruik van gecertificeerd hout is uiteraard een voorwaarde om mee te dingen naar deze prijs. Tijdens de inschrijving moet u onder meer aangeven wat het percentage PEFC-gecertificeerd materiaal is dat u voor uw project gebruikt. Om te starten, gaat u naar de website van het WAF!

 

Foto's: Peter Bennetts, Rasmus Hjortshoj & Francisco Nogueira