fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

De eerste PEFC-gecertificeerde snoepjes ter wereld

Sep 09 2020

 

‘Chichibu Mayu’ betekent ‘coconvormige marshmallow’ in het Japans, en het is ook de naam van het eerste snoepje ter wereld dat een SGEC/PEFC-certificaat, het Japanse PEFC-certificaat, heeft behaald!

Het snoepje wordt gemaakt van het sap van esdoorns die gekweekt worden in de SGEC/PEFC-gecertificeerde gemeentelijke bossen van Chichibu in Saitama, Japan.

Een Chichibu Mayu lijkt op een luchtige marshmallow, die je zo kan eten, in koffie kan dippen of laten smelten op brood. De snoepjes uit het bos worden geproduceerd door Chichibu Nakamuraya, een bedrijf dat sinds 1924 in Chichibu actief is. Ze werden in juni van dit jaar op de markt gebracht door Mori for Forest Certification Inc. (MFC). Op de verpakking van het snoepgoed prijkt zowel het MFC- als het SGEC/PEFC-label.

De gemeentelijke bossen behaalden in 2016 het SGEC/PEFC-certificaat. Dat jaar startte MFC op lokale schaal met het promoten van de productie van snoep met het sap dat wordt gewonnen uit de esdoorns van deze bossen. Na drie jaar, behaalde MFC eerder dit jaar het SGEC/PEFC Chain of Custody-certificaat.

 

Een deel van de inkomsten uit de verkoop van de snoepjes wordt gebruikt voor het onderhoud van de gemeentelijke bossen van Chichibu.

Naast hout en papierproducten kunnen ook niet-houten bosproducten een PEFC-certificaat krijgen, als ze hun oorsprong vinden in een PEFC-gecertificeerd bos en verwerkt worden door bedrijven die een PEFC Chain of Custody-certificaat hebben. Snoepjes die worden gemaakt van het sap van bomen in een PEFC-gecertificeerd bos, zijn slechts een van de vele producten in deze categorie. Andere zijn bijvoorbeeld eetbare wilde planten en paddenstoelen, maar ook ham en honing van varkens en bijen die in gecertificeerde bossen leven.

 

Foto: Mori for Forest Certification (MFC)