fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

PEFC Chain of Custody auditing COVID-19 – guidance

Apr 01 2020

In verband met het Corona virus heeft PEFC International extra richtlijnen opgesteld voor het uitvoeren van Chain of Custody audits.

corona 4901878

Deze richtlijnen gelden voor certificerende instellingen, maar ook voor bijvoorbeeld interne audits van groepsmanagers en andere multi-site organisaties. Er worden extra mogelijkheden geboden voor het uitvoeren van audits op afstand. Ook is het mogelijk om audits eventueel uit te stellen.

Bekijk het document (Engels) hier.

PEFC verlengt overgangsperiode nieuwe standaarden

PEFC heeft begin dit jaar drie van zijn belangrijkste standaarden opnieuw vastgesteld en aangescherpt. In verband met de coronacrisis wordt de overgangsperiode van de oude naar de nieuwe regelgeving nu met een half jaar verlengd. Zo hebben alle betrokken partijen meer tijd om te voldoen aan de vernieuwde standaarden.

Aanvankelijk zou de overgangsperiode voor de nieuwe normen lopen tot 14 augustus 2021. Deze periode is nu verlengd tot 14 februari 2022. Door de verlenging van de overgangsperiode wil PEFC wereldwijd meer ruimte bieden aan alle betrokken bedrijven, die momenteel veel hinder ondervinden van de coronacrisis.

Meer info over de de nieuwe Chain of Custody-standaard hier.

More information:

  Download document