fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Duurzame eindejaarsgeschenken

Nov 21 2019


Het wordt al vroeger donker en de mutsen en handschoenen worden bovengehaald… Het eindejaar komt langzaam aan dichterbij. En het eindejaar staat synoniem voor geschenkjes! Wist u dat u uw kinderen blij kunt maken en tegelijk onze planeet kunt sparen? Maak het verschil door te kiezen voor duurzame geschenken met het PEFC-label.

Cadeaux PEFC PEFC BelgiumOp 6 december zal de Sint op zijn schimmel, vergezeld van zijn Pieten, de schoentjes opnieuw komen vullen met lekkers en enkele geschenkjes. Even later doet de Kerstman zijn intrede en legt hij ongetwijfeld iets leuks onder de kerstboom. We zijn ervan overtuigd dat deze twee ‘Heilige Mannen’ ook bezorgd zijn om het milieu en zullen kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame geschenkjes.

Als we willen dat onze bossen blijven bestaan, moeten we er met z’n allen een verantwoord aankoopgedrag op nahouden. Het kopen van PEFC-gelabelde producten (in hout of papier) is een steun aan duurzaam bosbeheer.

De winkelrekken puilen dezer dagen uit van het speelgoed. Maar het ene speelgoed is het andere niet. Steeds meer krijgen duurzame spullen hun plaats in de winkels, in de schoen van Sinterklaas en onder de kerstboom. Maar hoe weet je wanneer je houten speelgoed bijvoorbeeld afkomstig is van verantwoorde houtkap? Door te letten op het PEFC-label op het product. Dat label, toegekend door onafhankelijke certificatie-instellingen aan de producent van het product, geeft de garantie dat het hout of het papier/karton afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het label op de verpakking kan ook betekenen dat het product beschermd wordt door een duurzame verpakking.

Je hoeft geen grote zoektocht te doen om deze PEFC-gelabelde geschenkjes te vinden: de supermarkten, speelgoedwinkels en detailzaken liggen er vol van. Ideetjes nodig? Er bestaan tal van mogelijkheden: houten speelgoed (bijvoorbeeld van de merken Haba en Heros), (kleur)potloden van Stabilo en Staedtler, stripverhalen, puzzels, kalenders, maar natuurlijk ook agenda’s, schriften, mappen en kleurboeken…

Nog een leuk weetje: de PEFC-gelabelde producten kunnen met ecocheques gekocht worden…