fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Zekerheid van herkomst met het PEFC keurmerk

May 02 2019


In toenemende mate vragen consumenten en publieke en private organisaties om houtproducten uit duurzaam beheerde bossen. Maar hoe krijgen zij zekerheid over de herkomst van de producten die zij kopen? Het antwoord is de PEFC handelsketencertificering (PEFC Chain of Custody-certificering).

PEFC-certificering van bossen toont aan dat bossen duurzaam worden beheerd en ontbossing wordt voorkomen. PEFC Chain of Custody-certificering traceert gecertificeerde producten als hout en papier door de hele handelsketen heen terug naar het bos, waardoor PEFC-gecertificeerde bedrijven hun klanten, consumenten en organisaties, aantoonbaar de garantie geven over de oorsprong van bosproducten uit duurzaam beheerde bossen.

Bekijk de nieuwe video!

Video The proof of traceability with PEFC

 Zekerheid van herkomst met het PEFC keurmerk


Waarom het Chain Of Custody-certificaat behalen?

Volgens een studie van YouGov uit 2017 denkt 70% van de consumenten dat ondernemingen de PEFC-certificatie zouden moeten gebruiken om aan te tonen dat het gebruikte hout afkomstig is van legale en duurzame bronnen.

De certificatie van de PEFC Chain of Custody stelt u in staat om:

  • De gecertificeerde producten langs de volledige bevoorradingsketen te volgen
  • Te voldoen aan de eisen van offerteaanvragen van de private en de openbare sector
  • Aan te tonen dat u in regel bent met de houtwetgeving
  • Het PEFC-label te gebruiken, dat is erkend door miljoenen consumenten en organisaties over de hele wereld
  • Bij uw klanten het engagement van uw onderneming inzake duurzame ontwikkeling in de verf te zetten

Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid en ons leiderschap op het gebied van gecertificeerde bosoppervlakte kunt u PEFC-gecertificeerde materialen aanschaffen, waar u zich ook bevindt.

De PEFC Chain of Custody-certificatie is beschikbaar voor alle ondernemingen die bosbouwproducten kopen en verkopen. Voor meer informatie over de certificatieprodcedure kunt u terecht bij Véronique Chapelle v.chapelle[at]pefc.be.

PEFC, mondiaal aanwezig om lokaal te kunnen kopen