fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Grote fotowedstrijd #experienceforestscontest2019 !

Apr 11 2019


Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van PEFC organiseren PEFC-ledenlanden uit de hele wereld gelijktijdig een grote fotowedstrijd met als titel “Experience Forests, Experience PEFC”.

Banner PEFC Fotowedstrijd


De wedstrijd wordt afgetrapt op 22 april 2019 (Internationale Dag van de Aarde) en loopt tot 5 juni 2019 (Internationale Dag van het Milieu).

Ongeacht of je een amateur of een professionele fotograaf bent, doe met ons mee om samen 20 jaar mobilisatie voor duurzaam bosbeheer te vieren. Hoe? Breng onze bossen in beeld en neem deel aan onze wedstrijd!

Wil je kans maken op een weekendje in een houten hutje in het midden van het bos? Wil je ook meedingen naar de ‘PEFC International Photographer of the Year Award’ én intussen je steentje bijdragen om onze bossen een mooie toekomst te geven?


Hoe deelnemen?

Ga naar Instagram en deel je foto onder de hashtag #experienceforestscontest2019, gevolgd door @pefcbelgium en volg ons – zo simpel is het!

De deadline om jouw foto’s binnen te sturen is 5 juni 2019 – Wereldmilieudag. Alle foto’s die binnengestuurd worden na deze datum, kunnen geen deel meer uitmaken van de wedstrijd.

Voor het volledige deelnemingsreglement: lees onze “Algemene Voorwaarden”.

De prijzen

De Belgische deelnemers maken kans op volgende prijzen:

 1. Sprookjesweekend! Geniet van de rust temidden de Ardense bossen; een unieke belevenis in het hart van natuurreservaat Deux Ourthes bij Les Cabanes de Rensiwez (1 nacht voor 2 personen + ontbijt)
 2. Een duo peper- en zoutmolen van Peugeot in PEFC-gecertificeerd hout; hout dat afkomstig is uit Europese en duurzaam beheerde bossen.
 3. Een abonnement op het tijdschrift National Geographic (12 nummers) of het natuurtijdschrijft La Salamandre (6 nummers + 3 films) – naar keuze


De jury

Onze nationale jury is samengesteld uit één vertegenwoordiger van PEFC Belgium en twee experten.

 • Frederik Buyckx heeft fotografie aan de Koninklijke Academy of Fine Arts in Gent gestudeerd. Sinds 2010 werkt hij als onafhankelijke fotograaf voor nationale en internationale media. Met zijn werken "WOLF" en "Horse Head" heeft hij in 2017 de Sony World Photography Award "Fotograaf van het jaar" gewonnen.
  https://www.frederikbuyckx.com
 • De foto's van fotograaf en natuurwetenschapper Frédéric Demeuse zijn de uitdrukking van zijn onblusbaar verlangen om over de diversiteit, de kwetsbaarheid, de kracht en het belang van de natuur te getuigen, ervan te genieten, het als herinnering vast te leggen en dit te delen. Zijn favoriete onderwerpen zijn bossen, landschappen, natuur en biodiversiteit, zowel in eigen land als erbuiten. Met zijn foto’s doet hij een oproep voor een beter begrip en een groter besef van onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van de natuur.
  www.fredericdemeuse.com

PEFC Photographer of the Year Award

De drie beste foto’s van onze nationale wedstrijd dingen automatisch mee naar de ‘2019 PEFC Photographer of the Year Award!’ op internationaal niveau.

 • De winnaar wordt beloond met een reis naar Würburg (Duitsland) om de 2019 PEFC Forest Certification Week bij te wonen of kan kiezen voor een cheque ter waarde van 2.000 CHF (+/- 1.800 €).
 • De top-12 foto’s zullen bovendien in november 2019 tentoongesteld worden tijdens de ‘2019 PEFC Forest Certification Week’ in Würburg (Duitsland). Mogelijks zal deze tentoonstelling een roadtrip maken over de hele wereld in 2019/2020.
 • De top-12 foto’s zullen verschijnen in de fotokalender 2020 van PEFC International ‘Experience Forests, Experience PEFC’.