fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

PEFC en duurzaam textiel

Oct 18 2018


PEFC forest to wardrobe 1forestsforfashion

Duurzame mode heeft de wind in de zeilen en modemerken staan steeds meer open voor houtvezels, zeker als die afkomstig zijn van een duurzaam beheerd bos. Op dat vlak kan de PEFC-certificatie in de toekomst een belangrijke rol spelen in deze sector.

Met de hulp van de Verenigde Naties (VN) lanceerde PEFC International het initiatief ‘Forests for Fashion’, via een langdurig partnerschap van PEFC met de UNECE en FAO. Bedoeling is de modesector te sensibiliseren en te helpen om de uitdagingen van duurzame mode in de toekomst waar te maken.

Tijdens het High Level Political Forum van de Verenigde Naties was er een expositie van vernieuwende kledingstukken die zijn gemaakt van grondstoffen uit het bos en ontworpen door jonge designers. De collectie van de Spaanse designer Maria Lafuente, met ’s werelds eerste PEFC-gecertificeerde stoffen, geproduceerd door Textil Santederina, werd er tentoongesteld.

Fashion show Perugia 2017


Michelle Yeoh, productrice en ambassadrice van de ontwikkelingsprogramma’s van de Verenigde Naties, toonde er haar nieuwe video 'Made in Forests', waarmee zij de modewereld wil aansporen om voor de toekomst verantwoorde keuzes te maken.

In het kader van dit partnerschap volgen ongetwijfeld nog andere initiatieven om de troeven van duurzame vezels in de kijker te plaatsen.