PEFC Belgium

Brussel kleurt groen met een PEFC-gelabelde kerstboom

Nov 16 2017


Onder het wakend oog van journalisten werd de spar geveld die vanaf morgen de Brusselse Grote Markt zal sieren. De boom, een geschenk van Wallonië aan de stad Brussel, is afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos. Een mooi en duurzaam gebaar!

Groen, meer dan enkel maar een kleur!
Elk jaar siert een enorme spar de Grote Markt van Brussel tijdens de eindejaarsperiode, ter gelegenheid van Winterpret. Net als in 2011, 2013 en 2015 is de boom afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos ; een bos dat duurzaam beheerd wordt. De boom wordt dit jaar gehaald uit een bos in Eupen.

Een mooi gebaar!
Door te kiezen voor een PEFC-gelabelde kerstboom draagt de stad Brussel haar steentje bij aan een duurzame wereld door groot en klein te sensibiliseren. « Wij zijn zeer tevreden dat we deze kerstboom aangeboden krijgen. Het is uiteraard een eer voor de Brusselaars om deze op de Grote Markt te zien schitteren », voegt Philippe Close, burgemeester van de stad Brussel er aan toe. Wallonië op haar beurt toont aan de hand van dit geschenk het belang van duurzaam bosbeheer in haar regio en zet haar keuze voor het PEFC-certificatiesysteem in de kijker. René Collin, Waals Minister van Landbouw, Toerisme, Natuur en Bossen : « Het is de ambassadeur van de Waalse bossen die zal pronken op de meest indrukwekkende Grote Markt van ons land tijdens de eindejaarsfeesten. Het is een unieke gelegenheid om, voor miljoenen toeristen van overal ter wereld, de know-how van onze regio te promoten. De plaats waar de kerstboom wordt opgesteld, op enkele meters van onze Espace Wallonie, is trouwens een ideale uitvalsbasis om Wallonië te gaan verkennen ».

Coupe Sapin 2017 4

Coupe Sapin 2017 6

Coupe Sapin 2017 2

Coupe Sapin 2017 7Foto's: © PEFC Belgium

 

Nieuwsbrief

Steun onze bossen

Doe een gift om onze bossen een mooie toekomst te geven !

Indien u niet beschikt over een Paypal account, kunt u ons eveneens steunen door een overschrijving te doen op de bankrekening BE32 3601 1535 2002 (PEFC Belgium).

Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro (vergeet niet uw naam en adres te vermelden).

Meer weten