fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Bos

Agentschap voor Natuur en Bos

Agentschap voor Natuur en Bos

Zorgen voor meer en betere natuur, samen met onze partners, dat is het Agentschap voor Natuur en Bos. We werken rond de mens, de biodiversiteit en de waarde van de natuur. We willen de natuur dichter bij de mensen brengen.


Bosgroepen

Bosgroepen

De bosgroepen zijn vzw’s die boseigenaars ondersteunen bij het beheer van hun bos. Al 13000 eigenaars hebben zich gratis aangesloten voor advies en hulp bij de bosadministratie. De bosgroepen coördineren ook beheerwerken en organiseren opleidingen.


Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO)

Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO)

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) is het Vlaams onderzoeks- en kenniscentrum voor natuur en het duurzame beheer en gebruik ervan. Het INBO verricht onderzoek en levert kennis aan al wie het beleid voorbereidt, uitvoert of erin geïnteresseerd is.


Logo SRFB 2019

Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij

De Koninklijke Belgische Bosbouwmaatschappij is een vzw die instaat voor de promotie en de bescherming van het bos, evenals voor duurzaam bosbeheer. Als animatie- en kenniscentrum levert de KBBM aan haar leden en de maatschappij diensten gebaseerd op haar ervaring op het terrein en haar...


Landelijk Vlaanderen

Landelijk Vlaanderen

Landelijk Vlaanderen is een belangenorganisatie die ijvert voor de bevordering van het ondernemerschap van de landeigenaar-en beheerder. Zij ondersteunt de privé landbeheerder, die een belangrijke sleutel vormt in het dynamische en aantrekkelijke platteland.