fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Welke PEFC-producten en waar te vinden?

banner entreprises-produits

Alle producten uit een duurzaam beheerd bos kunnen het PEFC-label dragen. In de praktijk gaat het vooral om hout en papier.

PEFC is het grootste boscertificatiesysteem wereldwijd, waardoor er dus ook een ruim gamma producten beschikbaar is op de markt.

Als u op zoek bent naar een specifiek product of houtsoort, dan raden we u aan onze online gids te raadplegen, zodat u in enkele muisklikken de geschikte leverancier bij u in de buurt vindt.

Een greep uit het aanbod:

  • Bouwen en verbouwen : houtskelet, balken, ramen, deuren, trappen,…
  • Binneninrichting : vloerbekleding, kasten, tafels, stoelen, zetels,…
  • Buiteninrichting : klimtoestellen, schommels, afsluitingen, bloembakken, banken,…
  • School- en kantoormateriaal : print- en kopieerpapier, enveloppes, potloden, schriften, mappen, meubilair, kartonnen bekers, toilet en –huishoudpapier,…

Naast de PEFC-gecertificeerde bedrijven, bieden ook heel wat doe-het-zelfzaken en warenhuizen PEFC-producten aan. Omdat zijn niet beschikken over een PEFC-certificaat, kunnen zij echter niet vermelden op de factuur dat een product PEFC-gecertificeerd is.

Veel producten kunt u herkennen omdat het PEFC-logo aangebracht is op het product. Er zijn twee soorten logo’s voor op het product: PEFC-gecertificeerd en PEFC-gerecycleerd:

  • Minimum 70% vezels uit PEFC-gecertificeerde bossen en/of gerecycleerd materiaal en aandeel gerecycleerd materiaal sowieso niet hoger dan 85%

logo sur-produit NL

  • Grondstof van het product bestaat uit minimum 70% gerecycleerde vezels. Verplicht gebruik vanaf het moment het aandeel gerecycleerd materiaal 85% bedraagt

logo recycle NL