fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Bedrijf

banner bedrijf

Elk bedrijf dat een PEFC-gecertificeerd product verwerkt of bewerkt en het product ook onder het PEFC-label wenst te verkopen, dient te beschikken over een PEFC-Chain of Custody-certificaat (CoC). Dat bekomt het na een controle door een onafhankelijke auditeur. Enkel bedrijven die in het bezit zijn van een geldig PEFC-certificaat mogen het logo aanbrengen op de producten. Het is dus niet voldoende dat de leverancier in het bezit is van het certificaat; de hele keten van in het bos tot in de winkelrekken dient gecertificeerd te zijn.

Klanten zijn uitermate gevoelig voor de garanties over de oorsprong van het hout die het PEFC-label biedt. Een PEFC-gecertificeerd bedrijf kan het logo uiteraard gebruiken als bewijs van de duurzaamheid van zijn activiteiten en als marketinginstrument.

Wat is een Chain of Custody?

De Chain of Custody is een betrouwbaar opvolgsysteem van de gecertificeerde houtstromen, stap voor stap, van de exploitatie van de boom tot aan de afgewerkte producten.

Lees meer

Waarom certificeren?

block pourquoicertifiermonentrepriseWe zetten 15 goede redenen op een rijtje.

Lees meer

Hoe certificeren?

block-comment-faire-certifierHet behalen van een PEFC Chain of Custody is gemakkelijker dan u denkt. In grote lijnen gaat het om 5 stappen.

Lees meer

Audit en kosten

Het behalen van een Chain of Custody-certificaat kan pas wanneer uw bedrijf geauditeerd werd.  

Lees meer

Het PEFC-logo

Het PEFC-logo is een beschermd en geregistreerd merk dat zowel gebruikt kan worden op producten als informatief. Een gecertificeerd bedrijf heeft toegang tot de PEFC-logogenerator.  

Lees meer

Getuigenissen over PEFC

block temoignage-entrepriseIn een kort filmpje wordt de volledige keten in beeld gebracht.  

Lees meer

Extranet voor bedrijven

block extranetOp het extranet, voorbehouden voor de PEFC-gecertificeerde bedrijven, worden allerlei communicatiemiddelen aangereikt. Een goede communicatie is de sleutel tot succes.

Inloggen