fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

TA’OR box in de prijzen

Jun 14 2016

Met TA’OR Box heeft het bedrijf Van Hoecke een revolutionair PEFC-gecertificeerd product op de markt gebracht als alternatief voor de houten lade. En dit functionele designproduct bleef ook in de designwereld niet onopgemerkt. Het bedrijf sleepte hiermee al meerdere design-awards in de wacht.

 

“Het basismateriaal voor TA’OR BOX is speciaal voor ons bedrijf ontwikkeld en PEFC gekeurd High Density Fibreboard. Dat wordt afgewerkt met drie soorten houtfineer of melamine in zwart, wit of één van de drie mogelijke houtdecors. De lade met echt fineerhout verbruikt tot 96% minder hout dan een massieve houten lade. Dankzij de basis van vezelplaat met hoge dichtheid en de speciale bovenlaag en afwerking lijkt ze echter van massief hout. Bovendien biedt dit functionele designproduct enorm veel mogelijkheden, waardoor de klant een grote keuze qua hoogte, breedte, diepte en kleur heeft”, zo luidt het bij Van Hoecke.

 

Restmateriaal, verpakking en volume beperken
De productie van TA’OR BOX start pas na ingave van een bestelling. Verschillende orders worden logisch gegroepeerd voor een maximaal efficiënte zaagbewerking en een minimale hoeveelheid restmateriaal. Bovendien heeft de voor de verzending ontwikkelde individuele verpakking een uiterst klein transportvolume.

 

Enkele mooie bekroningen
De eigen ontwikkelde houten lade van Van Hoecke haalde de prestigieuze A’Design Award binnen, dé referentie voor kwaliteit en perfectie in design. de A’Design Award is ‘s werelds grootste ontwerpwedstrijd die de beste designs, producten en diensten lauwert. Deze award winnen is een certificaat van uitmuntendheid voor ontwerpers en een bewijs van kwaliteit voor bedrijven. De jury prees onder meer het design, de kwaliteit en het innovatieve karakter van de lades en beschouwt het ontwerp als een nieuwe stap in de wereld van de interieurontwerpers.
Begin dit jaar werd het bedrijf al bekroond tot Factory of the Future 2016. Een belangrijke prijs die het dynamische familiebedrijf ontving door continu te innoveren op hoogtechnologisch vlak en hun getalenteerd personeel te koesteren.

De TA’OR BOX sleepte ook al deze internationale design- en innovatieawards in de wacht:

  • 2016: De KBB Innovation Award lauwert innovatie in al haar facetten.
  • 2016: De Good Design Award bekroont jaarlijks de meest vernieuwende en toonaangevende producten op het gebied van industriële en grafische vormgeving en productdesign in de hele wereld.
  • 2014: De International Forum Design Award staat wereldwijd symbool voor design van topniveau

 

TAOR BOXTAOR BOX 2

TAOR BOX 3 2