fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

PEFC kleurt de wereld van de strips

Apr 18 2016

 

De avonturen van Lucky Luke, XIII, Largo Winch, Bollie & Billie, Thorgal, Naruto en heel wat anderen worden gedrukt op PEFC-gecertificeerd papier. De Frans-Belgische uitgeversgroep Média-Participations, die de stripuitgevers Lombard, Dargaud, Dupuis, Kana en Urban Comics groepeert, drukt meer dan 95% van zijn strips op PEFC-gecertificeerd papier.

Een sterk signaal in de wereld van de stripverhalen
De Frans-Belgische uitgeversgroep Média-Participations is Europees marktleider in stripverhalen. De groep heeft een aankooppolitiek uitgestippeld die PEFC-gecertificeerde drukkerijen een voordeel geeft. Sinds 2012, worden zo’n 13 miljoen exemplaren van de PEFC-gecertificeerde strips verkocht in Europa en Canada.
« Door het PEFC-label op onze stripverhalen te plaatsen, sensibiliseren we de lezers voor duurzaam bosbeheer en tonen we dat wij als uitgeversgroep, die toch wel een grote verbruiker van papier is, dat we rekening houden met onze impact op het milieu”, vertelt Jérôme Flament, verantwoordelijke voor de implementatie van PEFC binnen de groep.
De uitgeversgroep verbruikt jaarlijks gemiddeld zo’n 4500 ton PEFC-gecertificeerde papier.

Een milieuvriendelijke visie
Jérôme Flament benadrukt dat, uit duurzame overwegingen, de uitgevers van de groep Média-Participations een voorkeur hebben voor PEFC-gecertificeerde drukkers. «Het drukken van onze titels op PEFC-gecertificeerd papier werd gerealiseerd op initiatief van de technische directie met uiteraard de steun van onze uitgevers.»
Er werden informatievergaderingen over de PEFC-certificatie georganiseerd voor alle bedrijven van de groep Média-Participations. Gelijktijdig werden andere milieuvriendelijke initiatieven bekendgemaakt. Zo worden de plastieken zakken beetje bij beetje vervangen door zakken vervaardigd uit ... PEFC-gecertificeerd papier !
(Bron: PEFC France)

 image bd certifi e pefc