fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

ACE Packaging zet met Compy-broodzak volop in op duurzaamheid

Oct 05 2015

Compy3

Het PEFC-gecertificeerde bedrijf ACE Packaging, lanceert een gloednieuw concept: de Compy-broodzak. Deze volledig thuis composteerbare en recycleerbare broodzak is gemaakt van PEFC-gecertificeerde vezels, dus afkomstig uit duurzaam bosbeheer. “Een ecologisch én betaalbaar alternatief voor de klassieke broodzak”, zo vertelt Peter Parmentier, sales coördinator van ACE Packaging.

ACE Packaging, totaalleverancier van flexibele verpakkingen voor zowel de food als non-foodsector, is één van Europa’s leidende producenten van papierverpakkingen met een gamma van meer dan 5000 producten. Gedreven door innovatie streeft het bedrijf ernaar nieuwe technologieën te ontwikkelen wat leidt tot vernieuwende verpakkingsoplossingen waarbij ecologie een belangrijke rol speelt.

Een stukje bedrijfsgeschiedenis

ACE Packaging is een groep die ontstaan is uit de samensmelting van drie concurrerende, Vlaamse familiebedrijven: Alpagro, Corne en Eurozak. De familiebedrijven gingen over van generatie op generatie en begin de jaren 2000 gingen ze in elkaar op. Alpagro uit Wommelgem verhuisde naar Diest waar ook Eurozak gevestigd was. Deze site richt zich nu vooral op het oosten van Belgïe en de vestiging van het vroegere Corne in Wevelgem heeft zijn focus op het westen van België en Frankrijk. ACE Packaging telt intussen vestigingen in België, Frankrijk, Tunesië en Turkije.

95% van de grondstof PEFC-gecertificeerd

Vier jaar geleden zette ACE Packaging Wevelgem de stap naar PEFC-certificatie. “We kregen de vraag van een grote klant, een supermarktketen, om ecologisch papier aan te leveren. Vermits er voor PEFC geen supplement is wat de prijs betreft, was de keuze snel gemaakt”, legt sales coördinator Peter Parmentier uit. Intussen zijn al heel wat klanten gevolgd. “We kunnen PEFC-zakken makkelijk aanbieden, want 95% van onze grondstof is PEFC-gecertificeerd”, voegt Peter er aan toe. “Als bedrijf vinden we het belangrijk om ook te communiceren over ons engagement voor duurzaam bosbeheer”, vertelt Sigrid Vanneste van de dienst marketing. Zo prijkt het PEFC-logo op briefpapier, is er een luik op de website gewijd aan PEFC en werd tijdens de opendeurdag een ‘PEFC-corner’ ingericht met brochures, potloden en posters.

Compy-broodzak

Het nieuwste, innovatieve en ecologische product in het gamma van ACE Packaging is de Compy-broodzak, een volledig thuis composteerbare en recycleerbare broodzak op basis van PEFC-vezels. “In mei 2014 behaalden we met ons bedrijf het OK compost HOME label. De producten waarop dit label voorkomt, mogen thuis op de composthoop gegooid worden. Wie geen composthoop heeft, kan deze broodzak meegeven met het oud papier, iets wat met een gewone broodzak niet mogelijk is”, vervolgt Peter Parmentier. Bij Colruyt vind je de Compy-broodzak intussen onder het merk Boni en ook bakkersgroep La Lorraine Bakery Group zet met de Tradition zak zijn beste beentje voor.

Blijven innoveren

ACE Packaging blijft innoveren. “We blijven zoeken naar nieuwe producten die goed scoren op vlak van duurzaamheid”, aldus nog Peter Parmentier. “Onze bedoeling is meer en meer producten aan te bieden die ecologisch én betaalbaar zijn. We willen geen nicheproducten aanbieden, maar producten die voor alle klanten haalbaar zijn. Er zijn nog oneindig veel mogelijkheden. Eén van de eerste uitdagingen is om ons volledige standaardassortiment ook Compy te maken. Hiermee bieden we onze klanten een echte meerwaarde. Verder testen we momenteel uit of we ook vensterzakken volledig composteerbaar kunnen aanbieden”, besluit de sales coördinator.

Tekst: Mieke Vercruijsse

Foto: © ACE Packaging