fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Audit en kosten

banner auditenkost

Het behalen van een Chain of Custody-certificaat kan pas wanneer uw bedrijf geauditeerd werd. U kunt zelf bepalen welke certificatie-instelling of groepsmanager u kiest om de audit van uw bedrijf uit te voeren. Het gaat om onafhankelijke certificatie-instellingen die in België geaccrediteerd zijn door BELAC (officiële accreditatie-instelling in België) en erkend door PEFC.

Tijdens de initiële audit gaat de certificatie-instelling (of auditeur) na of u klaar bent voor het proces van de PEFC-Chain of Custody en krijgt u eventueel nog wat tips. Wanneer u voldoet aan de eisen van PEFC, wordt u het certificaat uitgereikt. Dit certificaat is vijf jaar geldig en de certificeerder voert jaarlijks een controle-audit uit om na te gaan of uw bedrijf nog steeds aan alle CoC eisen voldoet. Bij kleine onregelmatigheden krijgt u de kans om deze binnen de kortste keren in orde te brengen.

De kosten voor de certificatie bestaan uit twee luiken:

  • Een kost voor de audit. Elke certificatie-instelling bepaalt haar eigen tarief.
  • De bijdrage aan PEFC Belgium voor het gebruik van het PEFC-logo en het uitwerken van communicatiemateriaal om de vraag naar PEFC-gelabelde producten te stimuleren. Deze bijdrage is afhankelijk van het volledige omzetcijfer van uw bedrijf, met een korting van 20% voor bedrijven in een groepscertificaat en bedrijven met meerdere vestigingen.