fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Passief schoolgebouw

Dec 02 2015

DecrolyIn Ukkel werd eind 2014 een nieuw schoolgebouw geopend dat volgende de passiefnormen gebouwd worden. Het gebruikte hout is Robinia en is PEFC-gecertificeerd.

Het Brusselse architectenbureau Ariade heeft een gloednieuwe passiefgebouw geplaatst om tegemoet te komen aan de nood aan bijkomende ruimte in de secundaire school Decroly. Het architectenbureau heeft een expertise op vlak van energie- en milieuaspecten en maakte van dit schoolgebouw een voorbeeldgebouw. Zo werden ecologische materialen gebruikt onder andere voor het raamwerk van Belgische makelij. Het hout hiervoor is PEFC-gelabeld Robinia-hout, geleverd door het PEFC-gecertificeerde bedrijf Akatz .

In het nieuwe gebouw zitten de klaslokalen van de derde graad van het secundair onderwijs. Het gaat concreet over een tiental klassen, een informaticalokaal, een leraarskamer en enkele technische ruimtes. Het project telt drie niveaus, compact opgevat met een plat dak. De onderkant van het gebouw werd bekleed met hout, terwijl de bovenste delen met natuurlijke leisteen bedekt werden.

Het gebouw werd ook zo ontwikkeld dat de leerlingen optimaal kunnen genieten van lichtinval en zich op groen.