PEFC Belgium

Delhaize Luik schittert in hout

Dec 02 2015

115 P1 B008 SMSinds eind 2014 schittert Delhaize Quai de Rome in Luik in een gloednieuw gebouw. Dit nieuwe gebouw werd opgetrokken op de parking van de voormalige Delahaize die in 1967 de deuren opende en dringend aan vernieuwing toe was. De architectenbureaus MDW ARCHITECTURE en H+G architects werden aangeduid voor het project.

Supermarktketen Delhaize trok met het project Fragnée in hartje Luik de duurzame kaart en opteerde voor duurzaam hout. Het PEFC-gecertificeerde bedrijf Lamcol (Groep Terryn) gebruikte voor de structuur van het frame en binnenhoutwerk gelamineerd PEFC-hout. Er werd 14 maanden gebouwd aan het nieuwe project dat als positief voor zijn omgeving voorgesteld wordt: laag energieverbruik, een aangenaam kader voor de klanten, zich op het groen,…

Het gebouw werd neergepoot op 2000m² (een uitbreiding van 400m² tegenover het vorige gebouw) en telt 130 parkeerplaatsen, waarvan 80 overdekt.  

Foto © Séverin Malaud

Nieuwsbrief

Steun onze bossen

Doe een gift om onze bossen een mooie toekomst te geven !

Indien u niet beschikt over een Paypal account, kunt u ons eveneens steunen door een overschrijving te doen op de bankrekening BE32 3601 1535 2002 (PEFC Belgium).

Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro (vergeet niet uw naam en adres te vermelden).

Meer weten