PEFC Belgium

Belgisch paviljoen Wereldexpo met PEFC-hout

May 12 2015

expoDe 34ste wereldtentoonstelling in Milaan heeft als centraal thema "Feeding the planet, Energy for life". Het Belgische paviljoen is een architecturaal pareltje, waarbij duurzaamheid centraal staat. Daarom werd er ook gekozen voor PEFC-gelabeld hout.

Het Belgisch paviljoen werd ontworpen door het architectenbureau Patrick Genard & Asociados, in samenwerking met architect Marc Belderbos en het bouwteam Besix-Vanhout. De architectuur van het paviljoen, die uiteraard het accent legt op het thema van de expo “Voedsel voor de Planeet. Energie voor het Leven”, heeft nog tal van andere invalshoeken. Zo komen ook de thema’s duurzame constructie, technologische innovatie en uiteraard ook het thema van de Belgische identiteit aan bod. Bij de duurzame karakteristieken van het gebouw gaat het om de beperking van de energievraag, het beheer van waterverbruik en het gebruiken van natuurlijke en recycleerbare materialen, waaronder hout.

Voor de bouw van het paviljoen werd weinig beton gebruikt, maar des te meer hout. Om de duurzaamheid van het hout aan te tonen, werd vooral gebruik gemaakt van PEFC-gelabeld hout, dus hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. “De structuren van de sandwichpanelen, de muren, de vloeren en de OSB-platen zijn PEFC-gecertificeerd”, zo vertelt Didier Damseaux van Besix.

Nieuwsbrief

Steun onze bossen

Doe een gift om onze bossen een mooie toekomst te geven !

Indien u niet beschikt over een Paypal account, kunt u ons eveneens steunen door een overschrijving te doen op de bankrekening BE32 3601 1535 2002 (PEFC Belgium).

Fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro (vergeet niet uw naam en adres te vermelden).

Meer weten