fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Grootste Decathlon van het land in PEFC-hout

May 18 2015

DSC 0602 2In Evere opent binnenkort de grootste Decathlon van België. De sportwinkel, het tweede filiaal in Brussel, beslaat een oppervlakte van meer dan 10.000 m². Het multifunctionele complex werd ontworpen door Aavo Architecten uit Moeskroen en is bekleed met de nieuwe gevelbekleding Woodface® van Outdoor Outdoor Wood Concepts. De gevelbekleding draagt het PEFC-label en werd onlangs nog met het prestigieuze Henry Vandevelde-label bekroond omdat het een unieke combinatie van hout en aluminium is. De verticale grenen latten geven een schitterende uitstraling aan het gebouw.

Voor het gebouw werd een certificaat van BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) gevraagd. Dit houdt onder andere in dat er ook duurzame materialen, zoals gelabeld hout gebruikt dienen te worden. “Gelabeld hout is uiteraard een belangrijk iets om de staat en vooral de toekomst van onze planeet te bewaren”, vertelt architect Marc Rochet van het architectenbureau AAVO Architects.

De Decatholon-winkel zal het grotendeel van het Leonardocomlex vullen. Verder zijn er verschillende winkels en horecazaken, een fitnesszaal, twee multisportterreinen en een kinderdagverblijf.

Bekijk hier ook andere projecten.