fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

PEFC-gelabelde houten wand voor nieuwe voetbaltempel

Jan 27 2015

Thermowood2Het gekende Regenboogstadion van SV Zulte Waregem krijgt momenteel een volledige gedaanteverwisseling. Daarbij staan supporterscomfort en duurzaamheid centraal. “Essevee is een club die voortdurend in beweging en verandering is, als het kan op een duurzame manier. Een grote wand in PEFC-gelabeld hout aan de hoofdingang van het nieuwe stadion is hier een voorbeeld van”, zo luidt het.

De nieuwe voetbaltempel van SV Zulte Waregem, waaraan een kostenplaatje van 25 miljoen euro hangt, is volgens de club een paradepaardje voor de club zelf, de stad, de regio en het Belgische voetbal.
De basisbouwstenen van het nieuwe stadion zijn beton, glas, staal en aluminium. Toch springt er één element in het oog: een houten wand aan de hoofdingang van de nieuwe tribune. Voor de uitvoering van de wand in Thermowood met strakke, verticale latten werd een beroep gedaan op het bedrijf Cras.

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout uit Europese bossen, met het PEFC-label als garantie voor duurzaam bosbeheer. Het Thermowood verduurzamingsproces wijzigt de chemische samenstelling van de celwand van het hout door het gebruik van hoge temperatuur en stoom, zonder enig chemisch product. Het proces zorgt voor een gevoelige verbetering van de stabiliteit, de duurzaamheid en de isolatiecapaciteit van het gebruikte dennenhout, zodat het vergelijkbaar wordt met duurzaam hout uit tropische bossen.

Foto : © SV Zulte Waregem

Klik hier om nog bijkomende voorbeeldprojecten te zien