fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

PEFC biedt ondersteuning

banner architect-soutien

Onze vzw, die als taak heeft om het PEFC-label te promoten, staat u met raad en daad bij in het realiseren van uw projecten en de communicatie hierrond.

 

1. Bij de uitwerking van uw project

  • Op zoek naar een concrete leverancier/houtsoort/product: neem een kijkje op onze website (homepage PEFC-producten opzoeken).
  • Vindt u een bedrijf niet in de lijst van PEFC-gecertificeerden? We trekken het voor u na of adviseren u een alternatief.
  • Een lokale overheid eist een ander label, maar dat kan u niet bieden. Breng ons op de hoogte, zodat wij de overheid kunnen wijzen op hun verplichting om ook het PEFC-label te aanvaarden.
  • Laat ons weten als er partijen zijn die meer info over PEFC nodig hebben (bedrijven die niet PEFC-gecertificeerd zijn, klanten die meer willen weten over de garanties van het label,…). Wie zullen hen de nodige informatie bezorgen.

 

2. Controle van facturen

Bent u niet zeker of het geleverde hout wel degelijk PEFC-gecertificeerd is? Stuur ons de factuur door en wij bekijken deze voor u.

 

3. Het project is af

Wanneer het project af is, hebt u reden om hier ook trots op te zijn en ermee naar buiten te treden. Vermeld PEFC zeker in al uw communicatie over het project en breng ons op de hoogte van uw PEFC-projecten. Wij zullen op onze beurt uw architecturaal pareltje in de kijker zetten op onze website, in onze nieuwsbrief, op onze sociale media. Vaak sturen wij ook persberichten uit met voorbeeldprojecten. Als u ons goed fotomateriaal bezorgt, dan kunnen wij ook de pers contacteren.

 

4. Nog een stapje verder

U kunt als architect zelf ook een Chain of Custody-certificaat behalen. Zo zorgt u ervoor dat de keten gesloten is tot bij de eindconsument en u betuigt op een actieve manier uw steun aan duurzaam bosbeheer.

Verder kunt u ook een PEFC-beleidsverklaring ondertekenen. Dit is geen contract, enkel een engagementsverklaring die aantoont dat u het PEFC-label actief wilt steunen door het label te promoten bij uw klanten. PEFC Belgium zal in ruil hiervoor heel wat ondersteuning bieden.

Indien u hier meer over wilt weten, dan kan u ons contacteren via info@pefc.be.