fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Architect

banner architect

Voor de architecten is er een belangrijke taak weggelegd op vlak van materiaalkeuze. Uw klanten vragen meer en meer duurzaam en gelabeld hout (overheden vragen trouwens vaak uitsluitend gelabeld hout), dus willen we u bijstaan om uw klanten zo efficiënt mogelijk tegemoet te komen aan hun vraag voor het bouwproject. Ook wanneer de klant zelf geen PEFC-gelabeld hout vraagt, kunt u als architect de klant informeren, sensibiliseren en mobiliseren over dit onderwerp.


Uiteraard is onze vzw er om u informatie te verschaffen over hoe PEFC te integreren in uw ontwerpbestekken, welke bedrijven te kiezen en hoe hun facturen te controleren.

Stap voor stap

  1. block architectes-etapeBekijk het aanbod
  2. Het juiste hout voor de toepassing
  3. Werk met PEFC-gecertificeerde bedrijven
  4. Leg de eisen direct op tafel
  5. Controleer de facturen
  6. Communiceren = sensibiliseren

Lees meer

Waarom PEFC-gelabeld hout?

Hout is een schitterend materiaal: het is natuurlijk én hernieuwbaar. Het vergt bijzonder weinig energie tijdens zijn productie, veel minder dan de energieopslorpende materialen als beton, plastiek en aluminium.

Lees meer

PEFC in bestekken

  • Voor openbare instanties
  • Voor particulieren

Lees meer

Gecertificeerde bedrijven/producten opzoeken

block architecte entrepriseOp onze website www.pefc.be kunt u PEFC-gecertificeerde bedrijven, producten en houtsoorten opzoeken. De opzoeking kan op verschillende manieren gebeuren.

Lees meer

Factuur controleren

block pouvoir-public-factureOm er zeker van te zijn dat er een opvolging van de houtstromen is van in het bos tot bij de eindconsument, dient iedere schakel in de verwerking te beschikken over een PEFC-Chain of custodycertificaat. Dan dient u enkel de factuur van de hoofdaannemer te checken.

Lees meer

PEFC biedt ondersteuning

Onze vzw, die als taak heeft om het PEFC-label te promoten, staat u met raad en daad bij in het realiseren van de projecten en de communicatie hierrond.

Lees meer

Voorbeeldprojecten

Projecten van collega’s kunnen inspirerend werken. Hopelijk geven deze voorbeelden u de zin om zelf volop de PEFC-kaart te trekken. U zal aan de verscheidenheid aan projecten merken dat het helemaal niet moeilijk is om PEFC-hout te integreren in uw constructies.

Hebt u ook een interessant project met PEFC-hout? Laat het ons dan zeker weten, we zetten het met plezier ook in de kijker.

Lees meer