fbpx

Size 1 PEFC 20 Years logo ENG Colour on transparent bg 150dpi RGB

 

Factuur controleren

banner pefcfactuur

Om er zeker van te zijn dat de houtstromen van in het bos tot bij de eindconsument opgevolgd worden, dient iedere schakel in de verwerking te beschikken over een PEFC-Chain of custodycertificaat. Dan dient u enkel de factuur van de hoofdaannemer te checken.

In de praktijk merken we echter dat (onder)aannemers vaak niet in het bezit zijn van een certificaat, maar wel degelijk met PEFC-gecertificeerd hout werken. In dit geval dient u bij de aannemer de factuur op te vragen van het bedrijf dat het hout geleverd heeft. Uiteraard mogen de bedragen en niet-gelabelde producten hierop geschrapt worden. Hoe meer dergelijke aanvragen voor gelabeld hout binnenkomen, hoe meer aannemers het belang van een eigen CoC zullen zien.

Op deze factuur dienen volgende elementen aanwezig te zijn om zeker te zijn dat de gevraagde producten als PEFC geleverd werden.

  • Het Chain of Custody-certificaatnummer van de leverancier
  • Een duidelijke aanduiding van de PEFC-gecertificeerde producten en de niet PEFC-gecertificeerde producten
  • Een vermelding van het percentage van de PEFC-gecertificeerde materie voor elk PEFC-gecertificeerd product

Vraag best ook een kopie van het certificaat op en check op onze website de geldigheid van het certificaat. 

Let wel: een kopie van een certificaat alleen geeft geen enkele garantie dat het gebruikte hout PEFC-gecertificeerd is. Het is niet omdat een bedrijf in het bezit is van een PEFC-certificaat dat het de producten ook effectief als PEFC heeft verkocht.

Bij twijfel over de correcte opvolgingswijze, kunt u ons steeds contacteren.

 

Voorbeeld van een Chain of Custody-certificaat 

certificat 20130201 Page 1

 

Voorbeeld van een factuur

factuur