News

10 oktober 2021

Bosweekends in oktober: wedstrijd!

Groot publiek & consumenten

Onze bossen hebben veel te bieden. In Vlaanderen legt het "Bosbadweekend" van Bos+ de aandacht op de gezondheidsvoordelen van het bos. Het Weekend van Hout en Bossen vormt in Wallonië de gelegenheid voor jong en oud om een goed bad te nemen in de natuur. En PEFC organiseert een wedstrijd om iedereen aan te moedigen zich met het bos te verbinden en van de natuur te genieten.

7 oktober 2021

Bosbranden en opwarming van de aarde: Wat zijn de gevolgen voor onze Belgische bossen?

Bosbeheer

"In België gaat de trend duidelijk in de richting van opwarming van de aarde. En wij boswachters moeten de aangeplante boomsoorten aanpassen om ze beter bestand te maken tegen de hitte. Het is erg ingewikkeld. Interview met Michel Terlinden, bosbeheerder en directeur van Amifor.

24 augustus 2021

Ons jaarverslag is er!

Het PEFC-systeem

U vindt er alle ontwikkelingen binnen PEFC Belgium, de talrijke georganiseerde activiteiten, het communicatiemateriaal van het afgelopen jaar, maar ook een overzicht van belangrijke realisaties op internationaal vlak.

11 augustus 2021

Ontdek de winnaars van onze 2021 fotowedstrijd!

Groot publiek & consumenten

Onze 2021 fotowedstrijd 'Experience Forests, Experience PEFC' is weer een groot succes geweest. Hartelijk dank aan alle deelnemers voor de schitterende foto’s!

23 juli 2021

Volledig gecertificeerd: ÖPSO pakt uit met nieuw concept van duurzame luchtverfrissers

Bedrijven - Inkoop, groothandel & FMCG

ÖPSO is een merk van duurzame luchtverfrissers gemaakt van natuurlijk boomhars. Zowel de geuren als de verpakking zijn PEFC-gecertificeerd. Een wereldprimeur!

Evenementen

sep.
21
2021
nov.
30
2021
dec.
01
2021
dec.
03
2021

World Architecture Festival 2021

Architectuur & duurzaam bouwen

dec.
09
2021
dec.
10
2021

PEFC-certificering voor houten meubelen

Bedrijven - Chain of Custody

Keep in touch

Subscribe to our newsletter